red moon hakuna matata make a wish

2008-02-14

Σήμερα θέλω μόνο ένα φιλί...

Σήμερα θέλω μόνο ένα φιλί...


ένα ακόμη φιλί σου...


Φιλί: η επαφή των χειλιών σε σημείο του σώματος άλλου ανθρώπου ως εκδήλωση στοργής, αγάπης, πόθου ή σεβασμού...


“Όπως σε ξέρει το φιλί κανένας δε σε ξέρει.”

Οδυσσέας Ελύτης, Ήλιος ο πρώτος, 1943.




  • "Το φιλί είναι σαν να πίνεις αλατισμένο νερό: πίνεις και η δίψα σου αυξάνεται." ~ Κινέζικη παροιμία

  • "Ένα φιλί είναι ένα αξιαγάπητο τέχνασμα σχεδιασμένο από τη φύση για να σταματήσει τον λόγο όταν οι λέξεις γίνονται περιττές." ~ Ίνγκριντ Μπέργκμαν

  • “Ο ήχος του φιλιού δεν είναι τόσο δυνατός όσο του κανονιού, αλλά η ηχώ του διαρκεί περισσότερο.” Ο. Χολμς
  • “Κάθε φιλί που δίνεται, μα κάθε ανεξαιρέτως ένα τοις εκατό αποτελείται από αιωνιότητακι όλο το άλλο από τον κίνδυνονα’ ναι το τελευταίο” Κική Δημουλά «Περιμένοντας τον δίκαιο Σολομών»

  • «Από τα χείλια μου παραμορφωμένο/ σαν πόρτα που την έγλυψε φωτιά/ ορμάει έξω ένα μικρούλικο φιλί/ το τελευταίο μου». Βλαντιμίρ Μαγιακόφκσι

«Η αμηχανία της ιδιαίτερα φορτισμένης συναισθηματικά στιγμής μπορεί να σταθεί αιτία ακόμη και για μικρά «ατυχήματα» όπως να «τρακάρουν» τα δόντια, να σκαλώσουν τα σιδεράκια, ακόμη και να κουτουλήσουν τα γυαλιά της μυωπίας που τυχόν υπάρχουν. Παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Μην άγχεστε! Αν και δεν υπάρχουν πρακτικές οδηγίες χρήσεως, τα πράγματα τελικά είναι απλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το κατάλληλο ταίρι και να αφήσετε το ένστικτο να οδηγήσει τα χείλη σας.
Τα μάτια κλείνουν, τα βλέφαρα σφαλίζουν, για να μπορέσουμε απερίσπαστοι να απολαύσουμε αυτή τη μαγική αίσθηση. Χείλη που αναζητούν και βρίσκουν το δρόμο για τα άλλα.

Αγγίζονται στην αρχή απαλά, ανιχνεύουν, εξερευνούν κατόπιν διστακτικά, σαν να γεύονται ένα απαλό και ευαίσθητο φρούτο. Οι αισθήσεις ξεχειλίζουν και ταξιδεύουν στους ουρανούς. Ένα καλό και αληθινό φιλί είναι ένα ταξίδι στην αιωνιότητα. Μπορεί να σταματήσει το χρόνο, να ακυρώσει την πραγματικότητα, να αδιαφορήσει για τις περίεργες,
αδιάκριτες ματιές των περαστικών.»

cute!

Αυτό το ξέρατε;


Όσοι επιδίδονται τέχνη του φιλιού δεν πρέπει να ανησυχούν για βαθιές ρυτίδες. Με κάθε φιλί γυμνάζονται 34 μύες του προσώπου μας, χαρίζοντας του ελαστικότητα.
• Το κοκτέιλ των ορμονών που απελευθερώνεται κατά τη διαδικασία του φιλιού φροντίζει για πιο γεμάτα χείλη, καλύτερη εμφάνιση της επιδερμίδας αλλά και για θετικό στρες. Κατά τη διάρκεια του, η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη, προάγοντας έτσι το κυκλοφορικό και την καλύτερη αιμάτωση του οργανισμού.
• Μια καλή δίαιτα! Το φιλί αποδεικνύεται ό,τι καλύτερο για τη σιλουέτα μας, αφού κάθε φορά που φιλιόμαστε καταναλώνουμε 12 θερμίδες το λεπτό! Επίσης, δίνει στο μεταβολισμό μας ακριβώς την ίδια «κλοτσιά» με 25gr σοκολάτας, με μια σημαντική όμως διαφορά: δεν παχαίνει!
• Η πίεση που ασκείται κατά την ένωση των χειλιών στη διάρκεια ενός φιλιού ισοδυναμεί με βάρος 15kgr.
• Το φιλί αποτελεί ένα πολύ καλό φάρμακο κατά του γήρατος. Όσοι φιλούν πολύ ζουν περισσότερο.
• Οι γυναίκες εμποτίζουν το φιλί τους με περισσότερο συναίσθημα και αφοσίωση από τους εκπροσώπους του λεγόμενου «ισχυρού φύλου».
• Ο μέσος όρος διάρκειας ενός φιλιού είναι περίπου 10 δευτερόλεπτα.


funny valentine



6 comments:

Urfurslaag said...

σμουτς

Selini Σελήνη said...

Σ' ευχαριστώ πολύ Ούρφους!

Με την ευκαιρία αυτή να πω ότι το γλυκούλι και ρομαντικό ποστ είναι αφιερωμένο στο μωρό μου, που είναι λίγο μακριά, ε και μου λείπει...Συν τοις άλλοις είναι πολύ σκληρός άντρας και δεν μπαίνει να μου απαντήσει εδώ :Ρ

Μενεξεδιά said...

Αφροδιτούλα φιλικά ειναι τα φιλιά του Urfus, δεν παίζει να τα παρεξηγήσει το μωρό. Όπως άλλωστε και τα δικά μου...

σμουτς :)

Anonymous said...

Grrrrr
sklirada sklirada kai konta sklirada

kai smouts (oxi kai toso filika)

Selini Σελήνη said...
This comment has been removed by the author.
Selini Σελήνη said...

ωωωωωωω το έκανες πάλι το θαύμα σου λοιπόν σκληρέ τύπε.... πολλά πολλά φιλιά! :)

βάλε φωτιά σ" ό,τι σε καίει, σ" ό,τι σου τρώει την ψυχή...

βάλε φωτιά σ" ό,τι σε καίει, σ" ό,τι σου τρώει την ψυχή...
set fire in whatever burns you or ruins your soul....